Blog over de lancering van de ESA PROBA-2 satelliet vanuit Plesetsk Cosmodrome in northern Russia.

donderdag 10 september 2009

Proba-2 doorstaat alle functionele tests

De satelliet heeft alle functionele tests doorstaan. Momenteel worden de zonnepanelen geplaatst. Een eerste paneel werd al geplaatst waarvan een foto hiernaast. Na de montage van de zonnepanelen gaan we na of alle electrische verbindingen tussen de panelen en het powersysteem goed werken. Dit doen we heel eenvoudig dmv een zaklantaarn het zonnepaneel te verlichten terwijl we de opgewekte electrische spanning opmeten op een test-coonector in het powersysteem.

Nota voor David B.: LYRA & SWAP doen het nog steeds goed ;-)









Deze foto toont een zicht op de EGSE ruimte vanwaar we de satelliet commanderen en de telemetrie ontvangen. De computers bevatten test scenario's om de verschillende onderdelen van de satelliet te kunnen testen. Tijdens het uitvoeren van drg test wordt alle ontvangen telemetrie (data) opgenomen en tegelijkertijd geverifieerd op hun correctheid. Mogelijke fouten of problemen worden onmiddellijk gerapporteerd.
Gisteren hadden we ook een eerste electrisch contact met de Russen. Het betreft het nagaan of onze umbilical (navelstreng) connectoren passen met de connectoren van de Russen. Enne, ... het past. Gelukkig maar.
Vandaag is er ook een bezoek gepland aan de lanceertoren. Benieuwd wat we daar allemaal te zien krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten