Blog over de lancering van de ESA PROBA-2 satelliet vanuit Plesetsk Cosmodrome in northern Russia.

zondag 8 maart 2009

Tests voor lancering gaan gewoon door

De voorbije week werden terug heel wat retests uitgevoerd op de definitieve OBSW (On-Board Software). De bedoeling van dit hertesten is het nagaan of de eerder gevonden software bugs correct werden opgelost. Donderdag ll was er even paniek toen we merkten dat onze backup software (voor insiders: de emergency application in PROM die boot met FI=0) niet wou opstarten. Uiteindelijk bleek het geen probleem te zijn en was de oorzaak ten gevolge van een niet gedocumenteerde feature in onze software documentatie. Dit werd dus snel opgelost door een documentatie update (voor insiders: een SPR werd geraised om het probleem te beschrijven en de traceability te bewaren).
Tegelijkertijd werd de voorbije week de functionele tests van het AOCS-board (Attitude and Orbit Control System) afgerond. Deze module moet nu voorzien worden van een coating en daarna verder getest worden in zogenaamde "environmental conditions", m.n. thermisch-vacuum, vibratie en EMC. M.a.w. nog een paar weken testwerk dus. Ondertussen zal men een beslissing moeten nemen of we deze nieuwe AOCS module alsnog in de satelliet mogen integreren wat opnieuw heel wat extra testwerk impliceert.
De extra kabels die we nodig hebben om onze batterij op te laden zijn inmiddels ook klaar. Dit zal ons toelaten het battery-trickle-charge process verder te valideren (gepland voor morgen).

1 opmerking:

  1. Leuk om te kunnen lezen wat jullie daar nog allemaal doen met PROBA2! En ook leuk om te horen dat onzen TOM ook nog wat werk krijgt met nieuwe SPRs!

    Groetjes,

    Stijn

    BeantwoordenVerwijderen