Blog over de lancering van de ESA PROBA-2 satelliet vanuit Plesetsk Cosmodrome in northern Russia.

vrijdag 13 februari 2009

PROBA-2 bijna klaar voor lancering

Welkom op de 'Peter in Plesetsk Cosmodrome' blog.
Hier kan je de activiteiten volgen mbt de Proba-2 satelliet die binnenkort op transport gaat naar de Eurockot Launch Services in Plesetsk Cosmodrome, Rusland.
Momenteel worden de laatste SVT's (System Validation Tests) uitgevoerd op de flight software en in parallel hiermee de voorbereidingen voor de eigenlijke lancering. Even kort het lanceerteam voorstellen. Dit zijn Dennis, Luc, Bart, Joris, Tom en Peter. Ik zal later nog een foto plaatsen. Onze collega Stijn is momenteel in Kourou de lancering van Herschel mee aan het voorbereiden. Zijn blog kan je volgen via deze link. Veel succes Stijn!

De komende dagen/weken verwacht ik nog geen/weinig nieuws te brengen. De lancering is momenteel op 16 juli en hopelijk ondervinden we geen vertragingen.


1 opmerking:

  1. Peter en de hele ploeg,
    Ik wens jullie een geslaagde lancering en een fijne teamspirit voor de hele ploeg.
    Dergelijk project vraagt immers een quasi perfecte voorbereiding waarbij alle collegae voortdurend op mekaar zullen moeten vertrouwen.
    De afreis ligt nog
    wel een tijdje voor jullie uit, maar in ieder geval wensen ikzelf en Linda jullie ganse ploeg een behouden vertrek en veilige thuiskomst na dit project.
    Doe ze ginder de groeten: abrisnowski!!

    BeantwoordenVerwijderen